SJ

Crystal Alarm / Casestudeir / SJ

SJ AB (svensk togtransportselskap)

Siden 2012 har SJ brukt Crystal Alarm for alle ansatte som jobber på tog. Hvis noen utløser en alarm, sendes alarmen til trafikksentralen i Stockholm eller Göteborg, avhengig av hvor toget befinner seg, og samtidig til kollegaer om bord på det spesifikke toget.

Funksjoner som brukes

Group 15

Utløs alarm med mobil

Android

Crystal Alarm blir automatisk installert på alle ansatte sine mobiltelefoner. Alarmen aktiveres umiddelbart når de trykker på strømknappen flere ganger.

Group 15

Tidsalarm

For arbeidere som jobber alene

Brukes av togpersonalet når de forlater toget og utfører slikt arbeid som å skifte. Når tidsalarmen er aktivert, kan personalet følges fra trafikksentralen. Hvis tidsalarmen ikke blir slått av, blir kollegaer og trafikksentral varslet når tiden utløper.

Group 15 (22)

Extern fjernkontroll

Crystal Button

Alle de ansatte har tilgang til Crystal Button, en liten og brukervennlig fjernkontroll som gjør at du kan bruke Bluetooth-teknologi til å aktivere alarmen i telefonen. Crystal Button er konstruert for å hindre falske alarmer.

Group 15 (26)

Spesialtilpasning

Alarm på handikaptoalett

Alarmene på handikaptoalettene på X2000-togene går direkte til Crystal Alarm. Alarmene sendes ut til alle som jobber om bord. Hvis personalet om bord ikke tar seg av alarmen, eskaleres det automatisk til trafikksentralen.

Group 15 (23)

Programvare for alarmsentral

På trafikksentralen

Trafikksentralen mottar alle alarmer på kontrollrommet sitt i Stockholm og i Göteborg. Skulle det være et problem med tilkoblingen i et av kontrollrommene, prioriteres alle alarmer automatisk til det andre rommet.

Group-176777-6_image

Alle på samme tog er koblet sammen

Alarm til kollegaer

Alle alarmer sendes også direkte til alle kollegaer i samme tog. Dette betyr at den utsatte personen kan få hjelp raskere. Koblingen skjer gjennom en integrasjon med SJs planleggingssystem.

Group 15 (24)

Posisjonering

Med mobilens GPS

I tillegg til at personalet ved trafikksentralen og kollegaene får se hvilket tog personen som utløser alarm, er i, sendes også en posisjon som kan vises på et kart.

Group 15 (25)

Medlytting

Lett å bedømme situasjonen

Når noen varsler, aktiveres mikrofonen på mobilen automatisk og lar trafikksentralen lytte til bakgrunnsstøyen. Funksjonen er til stor hjelp for å vurdere hva som må gjøres.

Noen referanser ved SJ

Crystal Alarm er ekstremt god til å håndtere komplekse integrasjoner og regler. I tillegg kan det lage systemer med ekstremt høy tilgjengelighet og pålitelighet, samtidig som det er raskt å sette opp.

Göran Linné

IT Development

En virkelig situasjon Toget var på vei til Stockholm fra Malmö, og ved Hässleholm oppstod det en krangel om bord da to personer ble tatt uten billett. En SJ-ansatt følte seg så truet at hun trykket på Crystal Button. Alarmen fungerte perfekt, systemet fungerte fullt ut med angivelse av posisjon, nødanrop til nødtelefon og SMS til annet personell. Våre egne alarmrutiner fungerte, og vi kjørte hele alarmkjeden. Politiet kom til stasjonen i Hässleholm på seks til sju minutter, og vi hadde direkte kontakt med politisentralen samtidig som vi hadde en lytterforbindelse med personen som utløste alarmen.

Mattias Wallsten

SJ Traffic Control, Operational Personal Planner

Personalarmen fungerer veldig bra for oss. Vi har tidligere vært plaget av svært mange falske alarmer, men med innføringen av dedikerte alarmtaster har forekomsten av falske alarmer blitt redusert betydelig. De ansatte føler seg også tryggere med den nye alarmmetoden. Crystal Alarm er svært nyttig og hjelper på eksemplarisk vis ved alle problemer og utfordringer som oppstår. Jeg kan anbefale Crystal Alarm på det sterkeste.

Anders Edgren

SJ IT SOA