Funksjoner som brukes

Utløs alarm med mobil

Android

Crystal Alarm blir automatisk installert på alle ansatte sine mobiltelefoner. Alarmen aktiveres umiddelbart når de trykker på strømknappen flere ganger.

Tidsalarm

For arbeidere som jobber alene

Brukes av togpersonalet når de forlater toget og utfører slikt arbeid som å skifte. Når tidsalarmen er aktivert, kan personalet følges fra trafikksentralen. Hvis tidsalarmen ikke blir slått av, blir kollegaer og trafikksentral varslet når tiden utløper.

Extern fjernkontroll

Crystal Button

Alle de ansatte har tilgang til Crystal Button, en liten og brukervennlig fjernkontroll som gjør at du kan bruke Bluetooth-teknologi til å aktivere alarmen i telefonen. Crystal Button er konstruert for å hindre falske alarmer.

Spesialtilpasning

Alarm på handikaptoalett

Alarmene på handikaptoalettene på X2000-togene går direkte til Crystal Alarm. Alarmene sendes ut til alle som jobber om bord. Hvis personalet om bord ikke tar seg av alarmen, eskaleres det automatisk til trafikksentralen.

Programvare for alarmsentral

På trafikksentralen

Trafikksentralen mottar alle alarmer på kontrollrommet sitt i Stockholm og i Göteborg. Skulle det være et problem med tilkoblingen i et av kontrollrommene, prioriteres alle alarmer automatisk til det andre rommet.

Alle på samme tog er koblet sammen

Alarm til kollegaer

Alle alarmer sendes også direkte til alle kollegaer i samme tog. Dette betyr at den utsatte personen kan få hjelp raskere. Koblingen skjer gjennom en integrasjon med SJs planleggingssystem.

Posisjonering

Med mobilens GPS

I tillegg til at personalet ved trafikksentralen og kollegaene får se hvilket tog personen som utløser alarm, er i, sendes også en posisjon som kan vises på et kart.

Medlytting

Lett å bedømme situasjonen

Når noen varsler, aktiveres mikrofonen på mobilen automatisk og lar trafikksentralen lytte til bakgrunnsstøyen. Funksjonen er til stor hjelp for å vurdere hva som må gjøres.

Noen referanser ved SJ

Crystal Alarm er ekstremt god til å håndtere komplekse integrasjoner og regler. I tillegg kan det lage systemer med ekstremt høy tilgjengelighet og pålitelighet, samtidig som det er raskt å sette opp.
gender_neutral_user

Göran Linné

IT Development

Personalarmen fungerer veldig bra for oss. Vi har tidligere vært plaget av svært mange falske alarmer, men med innføringen av dedikerte alarmtaster har forekomsten av falske alarmer blitt redusert betydelig. De ansatte føler seg også tryggere med den nye alarmmetoden. Crystal Alarm er svært nyttig og hjelper på eksemplarisk vis ved alle problemer og utfordringer som oppstår. Jeg kan anbefale Crystal Alarm på det sterkeste.

Anders

Anders Edgren

SJ IT SOA
En virkelig situasjon Toget var på vei til Stockholm fra Malmö, og ved Hässleholm oppstod det en krangel om bord da to personer ble tatt uten billett. En SJ-ansatt følte seg så truet at hun trykket på Crystal Button. Alarmen fungerte perfekt, systemet fungerte fullt ut med angivelse av posisjon, nødanrop til nødtelefon og SMS til annet personell. Våre egne alarmrutiner fungerte, og vi kjørte hele alarmkjeden. Politiet kom til stasjonen i Hässleholm på seks til sju minutter, og vi hadde direkte kontakt med politisentralen samtidig som vi hadde en lytterforbindelse med personen som utløste alarmen.
Mattias Wallsten

Mattias Wallsten

SJ Traffic Control, Operational Personal Planner